Raya ! Raya ! Raya !


Assalamualaikum :)
Hello Guys :)

Selamat hari raya , hari untuk kita bersuka ria :) Selamat kami ucapkah lalalalalala ~ ehh ! Nyanyi lagu raya pulak zu ni.HAHAHA.Raya dah habis ke ? Belom kan ? Raya kan sebulan *angkat-angkat kening*.HAHA.Sebelum zu published cerpen Baju Melayu Untuk Suami ni , zu ada ucap SELAMAT HARI RAYA :) Siapa tak baca ? Zu merajuk dengan dia T^T HAHAHA.Abaikan.Siapa yang terlepas baca cerpen raya sila-sila kan lah eh jemput komen sekali yaa.

Dah berapa minggu dah raya and dah dua minggu dah start sekolah tapi zu baru nak update and post gambar raya zu.HAHAHA.Very slow ! Zu busy lepas raya dengan ketupat , lemang , rendang , biskut raya untuk dicekik.HAHA.Lepastu zu nak published cerpen lagi.Then zu nak edit blog lagi.Fuh ! Sebok kalah perdana menteri you oalsss :)

So , zu nak story lah pasal raya zu ni hah.Ermmm..Nak dikatakan meriah , idok leww meriah mana kome oi.Hamboih ! Bahasa Perak pekat bebeno nye pon.Kenapa zu cakap tak meriah ? Sebab mak su zu tak beraya di Perak.Dia beraya kat Negeri Sembilan.Anak mak su zu ni semua kecik-kecik dan paling kecoh.So , bila tiba-tiba mak su zu beraya di sana atas sebab-sebab yang tertentu jadi mendap sikit suasananya.Tapi ! Alhamdulillah sebab raya tahun ni mak yang zu balik Perak.Boleh jalan-jalan dengan kak Farah , abang Syafiq , Amin and my brother :) So , tak lah mendap sangat.

Yeahh ! We go to the part of very adventure.Baju raya zu warna apa ! Hoyeaahh ! Nak tahu tak baju raya zu tahun ni warna biru terquois :) Lawa ke tak ? Ofcourse lah.Zu yang pilih zu cakap buruk memang bodoh lah kan.HAHA.Duit raya ? :) Alhamdulillah duit raya zu........... secret xD Mana boleh bongkarkan.Nanti semua serbu rumah zu.HAHA.Let's go to the story first day of raya :)

Raya Pertama


With kak Farah my cousin from Peneng.


Kami memang suka syok sendiri.Problem ? 


From left abang Syafiq , me and kak Farah :)


Ops ! Candid di pagi raya :)

Yeahhh ! Itu gambar di pagi raya pertama.Sorry ! Gambar dengan family tak ada sebab semua sebok.Ada yang sebok di dapur , sebok mencekik semuuuuuaaaa ada ! 

Baju peplum yang terkenal di zaman sekarang ni zu gayakan bersama tudung half moon yang ku belit sampai susah nak bukak balik -.- HAHA Lawa tak baju I ? -.- Tak eh ? Okeyh fine.

Andddddd ! One more story petang raya pertama.Petang raya tu dalam pukul lima kami pon bertolak ke Ipoh dari kampung.Kampung zu dalam sekitar Perak jer.So , senang lah kan.HAHA.First destination kami pergi farmasi dulu sebab kak Farah nak beli ubat.Lepastu kitaorang pergi KFC :) My first brother belanja.Who his name ?  Mohd Imran :) Mention sikit name dia bagi peymeshhh -.- lalalalala.Let's go and see the picture.



Nak ? Sorry ! Tinggai tulang jer :( 


My brother sebelah kiri , and my cousin sebelah kanan.Tengok abang aku ! Hardcore kan ? >.<


My first brother , kak Farah and me :)

Time kitorang kat KFC ramai yang masih tak ganti baju melayu dengan baju kurung diorang.Kemain.Tengok kitaorang ! Dah ganti sebelum zuhur lagi.Menyusahkan lah pakai baju kurung.Kene bersimpuh itu lah ini lah.HAHA.So , lelaki malaya , kalau nak cari gadis ayu-ayu , dont choose me ! HAHA.So sampai sini jer lah raya pertama punya cerita.Lepas penat melantak KFC kami pun pulang ke kampung dengan letihnya.Oooooo balik kampung ~ Oooooooo balik kampung ~

Raya Kedua

Raya kedua ? Ops ! Gambar raya kedua tak ada lah cik abang dan cik akak.Time raya kedua semua busy nak kemas balik ipoh semula.Sooooo....Sorry dear :)

Raya Ketiga

Hah ! Yang ni best sikit ! Time pagi raya ketiga zu , abang yong , kak Farah , abang Syafiq , Amin , Haziq and Athirah pergi jalan-jalan :) Selamat raya kedua mak su zu dah balik Ipoh balik.Boleh lah ajak Athirah dengan Haziq pi jalan-jalan.Meriah sikit.Pergi mana ? JJ jer pon -.- HAHA.Kak Farah nak beli cover phone galaxy Y dia tapi tak dapat-dapat.Dah dua mall kitaorang terjah.Tapi tak berkenan.Haih ! grumbeling betoi kak Farah ni -.- HAHA.So , kitaorang pergi JJ.And kejadian yang paling lawak , cousin zu , Amin yang sebaya dengan zu boleh hilang.Semua gelabah.Kak Farah kakak kepada Amin ni dah mula lah.Abang Syafiq dah marah-marah kak Farah.Kesian nya.Nasib jumpa.Kalau idok terpaksa pergi dekat kaunter announcement then terpaksa buat pengakuan budak berumur 16 tahun hilang.Oh my god ! Malunya ! So  let's go to the picture.



Muke happy :)


Muka zu nampak pucat kan -.- HAHA

Time ni lah zu rasa zu lah paling happy :) zu jarang keluar dengan cousin zu.Lagipun , cousin zu jenis sporting tak kisah belanja zu.So , zu sayang diorang.Terima kasih ya Allah kerana kurniakan aku keluarga bahagia.

Okeyh ! Hari yang sama jugak.Zu dengan family and cousin zu celebrate birthday kami semua :) Ini semua cadangan mak yang dan kak Farah.Diorang cadang nak buat BBQ.Tapi ada lah beberapa perkara yang menyebabkan terbatalnya niat tu.Sedih :'( HAHA.So , ayah zu sponser kek and kfc untuk celebrate birthday zu , kak Farah , Haziq , Mak Su and abang Syafiq.Sungguh meriah.HAHA.


Action jer lebih zu ni -.- HAHA


Kak Farah :)


Haziq :) Cousin yang paling banyak songeh.


Abang Syafiq :)


Me with Kak Farah and Afiq yang comel :P


Me with my cousin :) Maaf cameraman yang tak berkualiti.


Jejaka-jejaka pujaan malaya.From left to right abang yong , amin , haziq , abang Syafiq , abang chik :)


Birthday girl and boy :) HAHAHA


Semua berkurumun macam semut nak kan gula.

Celebrate birthday ni dekat rumah zu.And , kalau korang nak tahu , rumah zu tak pernah semeriah macam ni.Abang Syafiq happy gila sebab dia kata ''seumur hidup ceq tak pernah sambut hari jadi'' HAHA.Korang boleh bayangkan macam mana happy nya kitorang.

Lepas dah penuh perut semua , jejaka-jejaka terhangat di pasaran tu pon duduk lah depan tv tengok bola Malaysia vs Barcelona.Even Malaysia kalah , we proud of you Malaysian.Eh ! Keluar tajuk pulak.

Wahhaa.Panjangnya entry zu kali ni.Macam buat cerpen pulak.Hope korang sudi komen entry zu :) Assalamualaikum and Salam Merdeka ke-56 Tanah Tumpahnya Darahku :) 

1 comment :

Cik Mun said...

selamat hari raya :) dan selamat hari merdeka..