Handphone Dibenarkan Bawa Ke Sekolah Tahun Depan


Assalamualaikum :)
Hello Guys :)

 
Eyh ! Korang tengok berita tak tadi ? Tak kisah lah tv berapa,semua ada.Sekarang dok kecoh pasal tahun depan ? Bagi yang korang tak tahu,zu nak bagi teka teki teka tekok,apa yang terjadi pada tahun hadapan ? 10 minit,dari sekarang.

*teeeettt ! Masa tamat,anda salender saja lah*
Nak tahu ke jawapan nye wahai pembaca-pembaca blogger ku ? Gambar yang akan zu tonjolkan ni akan jawab apa yang bermain-main di benak fikiran korang :)









Dah tahu apa yang terjadi ? Tak puas hati ? Mari kita terjah kebenaran :)


Okeyh ? Puas ? HAHA.Zu baru tahu ni bila zu buka twitter.Ramai gila tweet.HAHA.So,thanks to Datuk Sri Najib Tun Razak :) Wahha.Tahun depan semua dok pakat pakai phone lawa-lawa naa..Cek pon nak tukaq samsung galaxy ni hah.Cek nak kalahkan cikgu cek tahun depan.TAHUN DEPAN ! Bukan esok.HAHA.

So,kalau peristiwa ini dimansuhkan,kita serang Datuk Najib.HAHA.Ceh ! Tak ade lah.Gurau gurau :) Zu rasa pelik juga,kenapa dibenarkan bawa handphone ke sekolah ? Zu rasa,mungkin student tak kan focus kat apa yang cikgu ajar.Yer lah,time cikgu ajar,sibuk massage dari boypreng/girlpreng masuk lah,dok massage mak suruh masak ayam goreng lah,dok tergedik-gedik tangkap gambar dalam kelas lah kan ? Haa.Kalau dibenarkan sekali pon,gunakan lah dengan pada-pada.

Bagi zu,kalau dibenar sekalipun,zu tak kan keluar kan handphone zu selalu.Cehwah ! Janji manis je tu.Pihak kerajaan macam dah tahu-tahu je,lepas PMR kita orang nak enjoy sebelum menghadapi SPM.HAHA.Thanks to Datuk Najib :) Tapi mungkin istilah 'rampas' dalam pihak guru tak kan terhapus kot.Ciss.HAHA.

So,sampai sini lah celoteh pasal phone ni.Nak pergi tenangkan bangsa-bangsa twitter yang begitu excited pasal handphone dibenarkan bawa ke sekolah.Cehwah ! HAHA.


3 comments :

AmyZana said...

kalau cikgu try rampas phone sye, sye report dkt najib *evil smile*

:: cek fikha :: said...

ykew????asl bru tau ni..almak taun depn dh xskolah..xaciiii..

Nurul Zulaikha said...

AmyZana : Yes ! Buat surat kiriman rasmi panjang berjeler :)

CekFikha : Aiyya..Bawak phone dekat tempat keja jer lah jawabnye.HEHE