Pulau Pinang For Holiday (Part 1)


Assalamualaikum :)
Hello Guys :)

Heyyyy....Alololo.Miss nye dekat korang.Sehat ? Alhamdulillah.Huiyyoohh.Lamanya aku tak hapdate haa.Eh.Blog dah berubah dah ? Baru jer edit warna ungu.Tup tup dan biru dah -.- HAHA.Itu maknanya zu BORING.HEHE.Bukan susah dah edit blog nye.Macam-macam tutorial dah ada.Sana sini blog sediakan tutorial :) Thanks yow.Eh zulaikha , kau dah terrkeluar tajuk ni ha.

Okeyh.Bak to the topick ! Tingggg !

Hari Sabtu yang lepas zu pergi Pulau Pinang.*Punya lah dah berhari-hari pergi baru nak update zulaikha ? Haiyooo.Lambatnya.* Zu pergi sana dua hari dua malam sahaja.Pagi Sabtu pergi , malam Isnin balik (hari Ahad waktu malam).

Zu pergi sana buat apa ? Holiday ? HAHA.Holiday plus aktiviti untuk si comel.Si comel ? Siapa Si comel ? Nak tahu siapa ke ? Okey.Jomm jom.. *tarik tangan*.


Comel Tak ?

Actually , dia JANTAN.Bukan betina.Dia pakai baju zu time kecik tu ha.Mahu pulak dia diam bila zu snap gambar.HAHA.Comel kan ? Nama dia TOMPOK.Kenapa TOMPOK ? Sebab badan dia bertompok-tompok hitam.Tapi dia ni garang.Dah lah garang , gemok pulak tu.Makan whiskas sekotak dua minggu.Kentut betul.

SABTU

Lepas zu sampai flat Mak Long zu , Tompok terus stress.Mungkin sebab jalan jauh.Cousin zu dok lah panggil dia , tapi dia buat muka garang.Lepas dah malas layan Tompok, Tompok dok celah almari tv rumah cousin zu.Tak kelaur langsung.MUAHAHA.Zu malas nak layan , zu pergi main dengan kucing cousin zu, ONEN :)


Tengok dia buat tangan Gangnam Style :) Cayalah...

Mak Long zu ada bela TIGA ekor kucing.ONEN , BUBU and MITO. Bubu pemalu , Mito pon pemalu.Anak beranak sama je.HAHA.Just Onen jer yang sporting.

Time dah selesai makan tengah hari , Mak Long zu ajak mak zu jalan-jalan Peneng.Huiyohh.Pergi shopping lah.Nak pi mana lagi.HAHA.Macam lah korang tak tahu yang zu ni kaki shopping.HEHE.

Tapi petang tu , zu beli keychain Domo Kun je.Geram sangat zu tengok.Dekat Jusco Peneng tak ada apa sangat macam Jusco Ipoh.Zu nak cari baju , tapi tak minat.Haiyoo..Nampak sangat kau cerewet zulaikha hoii..HAHA.

Lepas dah penat jalan,dah krem kaki , balik lah kami dengan keadaan GUMBIRA :) Ewahh.

Dah sampai flat cousin zu , zu tengok Tompok.Dia langsung tak makan dan langsung tak minum.Sedih :( Nak tegor dia zu takut dia gigit zu.HAHA.Lepas solat maghrib semua tu , zu pergi tengok dia.Dan akhirnya zu berjaya keluarkan dia dari celah almari tu.Dah puas semua cuba nak pujuk dia , tapi semua keluar dengan kecewa sebab dia selalu bukak mulut dia nak gigit.Ngaauummm ! HAHA.Bangga ni.

Time malam zu buat apa dekat Peneng ? Hah hah.Ni yang paling intresting ! Kalau dekat Ipoh ada gerbang malam , dekat Peneng pon ada.Syiok woiii.Macam-macam ada.Yang paling best , gerbang malam tu depan flat cousin zu jer.HAHA.Kalau zu duduk sana , hari-hari lah duit melayang.Time tu zu shopping habis lah.Baju , beg , macam-macam lah.Roti pon zu sempat beli.MUAHAHA.Tapi Peneng memang zu cakap the best.Ehhee..Rasa nak duduk sana je.

Lepas shopping perut pon lapar lah.Bedal char kue tiow Peneng woi..Marbelous.HAHA. *Bagai rusa masuk kampung lah kau zulaikha.* HAHA.Balik flat tidor..Itu lah rutin sehari suntok yang best gile.Tapi keesokannya..........Tak seindah hari ini.

Apa yang terjadi ? Tunggu kan sambungan PART 2 :) Okey ? Bye-bye...Tunggu yow :) Jengg jengg jengg..

3 comments :

Mohd Lokman Bin Ramli said...

cantik blog ini.. simple je design tetapi cukup menarik. ^_^

shafiq said...

wahh . best ar dapat jalan2 , hehe

http://dunia-kami-realiti.blogspot.com

syaz estelle said...

nice . tq sudi dtg penang .ngeri tmpt kite :D haha :')