Pulau Pinang For Holiday (Part 2)


Assalamualaikum :)
Hello Guys :)

Sambungan PART 1 ........

Haaa.Tak sabar nak dengar cerita yang seterusnya kan ? Okeyh.Zu tak nak merepek panjang-panjang makan dan tengok wayang.Zu terus strait to the point :) 

AHAD 

Bangun awal gila lah pagi Ahad tu.HAHA.Macam pergi sekolah.Haiyyooo..Dah berat dah nak bangun awal semenjak cuti sekolah ni.Lepas dah siap barang-barang semua , dah makan ape bende semua tu here we go to MYDIN BUKIT JAMBUL for CAT CONTEST :)

Time sampai tu , bangla-bangla jer yang ada dalam tu.HAHA.Actually MYDIN tak buka lagi time tu.Hanya pekerja MYDIN tu je yang ada.Pukul 9 pagi , mana lah MYDIN nak buka.MYDIN buka pukul 10.30.Zu cakap kat mak zu ''Kenapa pergi awal sangat ? '' Mak zu cakap ''Rebut tempat.'' Sabar jerlah.HAHA.Tunggunya berejam-rejam.

Haa..Yang ni cerita best.Time doktor nak check kucing masing-masing , Tompok tak mau keluar dari sangkar dia tau.HAHA.Nasib baik cousin zu (abang Fendy) tolong :) Arrrrgghh.Tompok stress time tu.

Lepas dah check ,  penganjur contest tu suruh letak kucing dalam sangkar masing-masing.Comel jer Tompok duduk dalam sangkar tu.


Tompok buat muka kesian T_T

Haaa...Berapa jam Tompok duduk dalam sangkar tu pon zu tak tahu.HAHA.Tak ada masa zu nak kira haish.Tapi agak lama.Sempat pulak zu snap gambar zu seabagai kenangan.


Macam-macam aktiviti lah kitaorang buat kat sana.Shopping ? Ouh , not in mood time tu.HAHA.Mak zu , Mak Long , kak Nisa masuk pertandingan Hiasan Sangkar.Tapi sayang , tiga-tiga tak menang.Sedih bukan ?Ramai lagi hiasan sangkar yang lawa.Ada yang buat rumah Doraemon siap ada wayang Doraemon lagi dalam tu.Fuiyohh !

Kalau korang nak tahu , kucing pon ada Pertandingan Pakaian Beragam tau.Haa..Jangan ingat manusia sahaja yang nak cantik , comel , kacak.HAHA.Ramai yang bawa kucing pakai pakaian beragam dengan rambu-rambu nyer.Dengan mahkota nyer.Dengan topi nyer.Haiyoo.Macam-macam lah.


Comelkan ?

Haa..Zu tak ada pulok kat pentas tu.Nak tengok ke pakaian beragam Tompok ? HAHA.Tapi bukan atas pentas tu lah erk.Zu tangkap gambar dia secara personally.Terimalah Tompok dengan pakaiannya FIRE MAN !


Bomba pemalas !

Okeyh.Masa zu tengah pakai baju bomba ni dekat dia , ramai orang cakap ''Wow Bomba ! Confirm menang.'' Tapi bila atas pentas jer , topi entah kemana , baju dah terbuka dah.Finally ,  Tompok tak menang.Sedih gila.Dah lah terpaksa buat muka tebal.Seriously , geram gile.HAHA.Tapi tak apa.Redha saja.Ada hikmah tu haa.HAHA.

Tompok menang tak ? TAK ! Tapi Tompok dapat ''sponser choice''.Maksudnya , juri pilih mana kucing yang dia suka.Lastly , tak sangka Tompok dapat.MUAHAHAHA.Zu rasa nasib jer tu.Kalau tak tak kan dapatnyer.Yer lah ,nak dekat seratus lebih ekor kucing bertanding.Tompok yang tak ada apa bende ni nak dapat semua kategori ? BERANGAN lah ! 

Tapi Alhamdulillah ,makanan Tompok tak payah lah beli selama 3 bulan.MUEHEHEHE.


Banyak kan ?

Dalam tu ada shampoo sekali untuk mandikan kucing.Tompok nak mandi ? Memang jadi gila lah dia.HAHA.

Okeyh.Setakat ni sahaja untuk entry ini.Terimakasih cousin-cousin zu yang sudi support si gemok ni hah.I Love You All.Zu sayang sangat si gemok tu haa.Kalau korang ada kucing , confirm korang rasa apa yang zu rasa.Zu tak mau kehilangan dia :) Zu sayang dia walaupun dia gemok , dia busuk.Zu dah anggap dia boyfriend zu dah haa..HAHA.Okeyh.Sini saaja :) Bye bye :)


3 comments :

Ina Ania said...

wah, pencinta kucing jugak eh? saya pun suka kucing. btw saya sedang mencari sponsor. mungkin awak mahu? :)

http://nikainaa.blogspot.com/2012/12/mencari-sponsor-untuk-giveaway.html

ps: ataupun tahu sesiapa yang boleh menjadi sponsor, info kat saya ya

Ina Ania said...

#dan dah follow

Nur chahaya abadiey said...

salam..dah follow..cntik kucing. nur suka arnab :) hehe